Kuva

Häät ovat upea kukkajuhla!

Häät ovat monelle elämän merkittävimpien juhlien joukossa, olipa itse tilaisuus minkä kokoinen tahansa. Kukilla on häissä tärkeä osuus, sillä morsiamen kimpun ja muiden koristeiden lisäksi sulhanenkin saa usein oman rintakukkansa. Hääjuhlan yleiskoristeluiden lisäksi voidaan tarvita myös heittokimppu sekä morsiustyttöjen, sulhaspoikien, kaason ja bestmanin kukat.

 

Näin valitset hääkukat

Morsiuskimpun valinnassa otetaan huomioon morsiamen olemus ja persoona. Myös hääpuku, siihen liittyvät asusteet, lempivärit ja mieluisimmat kukat vaikuttavat siihen, millainen morsiuskimpusta tulee.

Jos hääpuku on leveä, kimppukin saa olla sellainen. Kapeassa puvussa kapea kimppu näyttää parhaimmalta. Pienikokoiselle henkilölle sopii yleensä pienempi kimppu kuin kookkaalle morsiamelle.

Hääpuku voi olla klassinen, hienostunut, urheilullinen, romanttinen tai rohkea. Millainen on häiden teema ja väritys? Entä missä hääjuhlaa vietetään? Myös vuodenajalla on merkitystä, sillä kaikkia kukkia ei suinkaan ole saatavissa ympäri vuoden.

Hääkimpun tulee olla mukava ja helppo kantaa. Kimppuja saa nykyisin todella eri näköisiä, ja kantotapojakin on monia. Kimppu voi olla pyöreä tai eri tavoin laskeutuva, jolloin sitä kannetaan kädessä. Kimppu voi myös olla seppeleen, valtikan tai pallon muotoinen. Se voi olla pisara, laukun muotoon tehty tai viuhka. Morsiuskimppu voidaan myös sitoa laskeutumaan käsivarrelta tai se voidaan kiinnittää suoraan morsiamen asuun.

Sulhasen viehe on usein samantyylinen kuin hääkimppu. Muita hääkukkia ovat morsiusneitojen ja sulhaspoikien kukat, heittokimppu ja kaason ja bestmanin koristeet. Kaikki valitaan hääkimpun teeman mukaan. Kirkossa käytetyt hääkoristeet siirretään yleensä itse hääpaikalle, mutta hääjuhlassa on lisäksi yleensä vielä kukitettu morsiuskaari ja kattauksen tyyliin sopivat pöytäkoristeet.

Hääauto on viehättävimmillään aidoilla kukilla koristeltuna. Kukat voidaan kiinnittää autoon maalipinnan kärsimättä esimerkiksi imukupilla varustetulla kukkasienellä tai pitävällä, sinitarratyyppisellä kukkatarralla.

 

Häävuosipäivät

1 paperihäät
2 pumpulihäät
3 nahkahäät
4 keramiikkahäät
5 puuhäät
6 sokerihäät
7 villahäät
8 kumihäät
9 pellavahäät
10 tinahäät
11 teräshäät
12 silkkihäät
13 pitsihäät
14 norsunluuhäät
15 kristallihäät
20 pronssihäät
25 hopeahäät
30 helmihäät
35 korallihäät
40 rubiinihäät
45 safiirihäät
50 kultahäät
55 smaragdihäät
60 timanttihäät
65 kruunutimanttihäät
70 rautahäät
75/80 briljanttihäät
 
Huom! Vuosipäivien nimissä on ennen 20-vuotishääpäivää jonkin verran vaihtelua lähteestä riippuen.
Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.