Kuva

Väriä ja tunnelmaa töihin

Kauniit kukat elävöittävät työympäristöä ja saavat hymyn huulille. Onpa kasvien todettu myös lisäävän työtehokkuutta ja parantavan viihtyvyyttä. Niistä on konkreettista hyötyä, kasvit nimittäin parantavat ilmanlaatua.

Kukka on mukava tapa onnitella kollegaa merkkipäivän tai ylennyksen johdosta. Kun hommat sujuvat erityisen hyvin, kimppu tai ruukkukasvi välittää kannustavaa kiitosta. Mutta kyllä kukkia sopii viedä töihin ihan ilman syytäkin! Kukat ovat helppo ja huokea tapa tuoda uutta ilmettä omalle työpisteelle tai vaikka kahvihuoneeseen.

Leikkokukkien loistoa

Esimerkiksi ruusut, gerberat ja värililjat ovat näyttäviä ja kestäviä. Ne säilyvät maljakossa jopa kahdesta kolmeen viikkoa, kunhan muistaa vaihtaa veden säännöllisesti. Uusien imupintojen leikkaaminen kerran pari viikossa pidentää kukkien elinikää, samoin kukkavirkisteen käyttäminen.

Jotkin lajikkeet tuoksuvat voimakkaasti, joten huomioithan hajuherkät työkaverisi. Myöskään asiakastiloihin ei sovi viedä voimakastuoksuisia kukkia.

Pitkää iloa ruukkukasveista

Helppohoitoiset kasvit, kuten paavalinkukka eli saintpaulia tai tulilatva, ovat mainioita vaihtoehtoja työpaikalle. Monet kestävät ajoittaista kuivuutta hyvin, mutta liiallinen kastelu on usein kohtalokasta.

Ruukkukasvi kannattaa valita sijoituspaikan valoisuuden mukaan. Säännöllinen lannoittaminen vaatii pientä vaivannäköä, mutta viitseliäs saa nauttia hyvinvoivasta kasvista pitkään.

Tutustu eri kasveihin ja niiden hoito-ohjeisiin.

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.